Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kolumbo

9. 6. 2011 23:41
Zdravěji?

Kolik lidí umřelo z hranolků a smažáku? Ha, ha! A ze zeleniny, klíčků či salátu už 22 za poslední dva týdny!

0 0
možnosti

j.kotlin

23. 6. 2011 14:01
Re: Zdravěji?

Váš příspěvek je trochu zavádějící - v prvé řadě nelze z pohledu medicíny škatulkovat úmrtí z klíčků, nebo ze smažáků. To je nesmysl. Záleží na druhotných důsledcích. Na jedné straně tu máme zástupy lidí s nadváhou a hromadou druhotných komplikací - cholesterol, tlak, srdeční problémy, rakovina tlustého střeva atd. Na druhé straně tu máme 22 lidí, kteří zemřeli ne proto, že se stravovali zdravě, ale proto, že je zabila smrtelná virová nákaza. Proč si tato nákaza vybrala jako nosič zeleninu? Místo smažáku a hranolek? Jde o přírodní selekci a předpoklady - na čem asi virus přežije delší dobu? Na přírodní okurce, nebo buřtu plného chemie a jiných hnusů?

0 0
možnosti

Red_Dwarf

7. 6. 2011 11:30
Proč

To jsou zase pindy, že prej košťály sóju a klíčky.

Víte proč jsou lidi tlustí? Protože jsou líní si udělat jídlo z normálních surovin a místo toho se cpou salámem, klobásama, taveňákem, hermelínovým salátem,  a jinýma humasama. Je to snadný koupit, žádná příprava, rovnou žrát. A jak snadno se dojde pro druhou, třetí, čtvrtou a pátou večeři, stačí otevřit lednici a vytáhnout nový balíček koncentrovaného tuku se solí a dusitanama.

A když už se mamča rozhodne uvařit, vytáhne friťák, a připraví oběd v něm. Spolu s nedostatkem pohybu to způsobí to, že tloustnou i děti, které vydávají tolik energie do růstu, že je téměř nemožné, aby tloustly.

0 0
možnosti

Red_Dwarf

7. 6. 2011 11:31
Re: Proč

Co takhle si udělat k jídlu fazole s rajčaty a česnekem, nebo králíka na olivách, lososa na rozmarýnu, kapra s libečkem, pořádný hovězí stejk,

chilli con carne, řecký zeleninový salát, a podobné dobroty? Z těch se

rozhodně netloustne při normálním stravování. Já vím, není čas, neumím

to, nemám na to peníze, blablabla... šup do lednice pro vlašák nebo do

meka utratit 2 kila.

0 0
možnosti

bozkoff

7. 6. 2011 10:54
Trocha hrachu na stěnu

se občas hodit musí, což bylo zcela jistě i záměrem autora příspěvku.  Kdo by jedl přírodní zeleninu nevýrazné chuti, složítě pěstovanou doma nebo donesenou z dalekého trhu a trápil se její případnou úpravou, když žijeme v tak "rychlé" době, kde se o naši výživu dobře postará potravinářský PRŮMYSL(ve spolupráci s chemickým) a namíchá nám přesně to, co máme tak rádi a na co jsme zvyklí. A jak je to trvanlivé, chutné a voňavé:-) 

Jen si jezte ty svoje košťály, já vím, že ten Mekáč ví mnohem lépe než já, co je pro mě dobré - jinak by přece nebyl na každém rohu po celém světě!!

A jak jsem se dočetl, vědci už pracují na externí trávicí soupravě, která se napojí těsně před žaludek a požitek z jídla pak bude neohraničený a naprosto beznásledkový. Tak chmury stranou a Dobrou chuť!! :-)

0 0
možnosti

Quazi

7. 6. 2011 10:10
hodnotový systém

Problém považuju za filosofický. Dokud budeme na prvním místě mít v hodnotovém systému konzumaci, bude to takhle vypadat. Musíme se napřed naučit mít rádi dobrovolnou skromnost a mít radost z jiných věcí. To je velmi těžké, zvlášť, když i naše elity vypadají tak, jak vypadají. Podívejte se na politiky: jakmile se vyškrábou nahoru, změní se v tlustoprdy (viz. pan Nečas, Paroubek a jiní). Vlastně je naše politickí scéna přehlídkou blahobytných dvoubradých obličejů (čest výjimkám).

Jak by to měl podle vás dělat člověk, který neumí relaxovat jinak než s lahváčem u televize, případně nad půllitrem v hospodě? Co myslíte, že dá svým dětem? Opět relax u televize. Dokud bude smyslem našich životů konzumace, nic se nezmění. Podívejte se kolem sebe, kolik vy máte takzvaných ulehčovadel práce, od auta přes pračku myčku sekačku atakdále? Kolikrát igorujete výtajh a jdete do schodů pěšky? Kolikrát si "pro radost" něco dobrého dáte?

0 0
možnosti

Bouše

7. 6. 2011 8:50
Takový pěkně mastný dobrý oběd, zalitý jednou plzní,

vám zvedne náladu a pracuje se vám tudíž mnohem lépe, než když se nacpete salátem jako králík a jste hladový dřív, než se vrátíte na pracoviště. ;-D

0 0
možnosti

wotomtoje.

7. 6. 2011 8:49
Opravdu pěkné názory!

Ale máte děti, kterým to takto vysvětlujete? Budete v budoucnu tak tvrdý rodič, že před Mekáčem rázně řeknete , tam prostě jíst nepůjdem. A i když to budete chtít prosadit , vaše druhá půlka může mít jinej názor a stejně se to sesype.

0 0
možnosti

hromobiti03

7. 6. 2011 8:47
Každý svého štěstí strůjce

Já osobně chodim do posilovny a dost jezdím na kole, díky tomu se udržuju v kondici. Pokud ale je pro někoho zajímavější cpát se burgrama a válet se věčně u kompu, nebo u bedny - jeho věc.

0 0
možnosti

wotomtoje.

7. 6. 2011 8:52
Re: Každý svého štěstí strůjce

Naprostej souhlas, i když jsem nikdy nepochopil, co je zábavného na posilovně. Teda kromě šmírování mladejch holek (či kluků ;-) ) na vedlejším nářadí.

0 0
možnosti

E=mc2

7. 6. 2011 8:14
Tohle všechno

jsou jenom takový povrchní kecy. Až vezmete nějakýho člověka s nadváhou, dokážete ho namotivovat a pomůžete mu změnit jeho způsob života, tak pak přijďte ...

0 0
možnosti

angr

7. 6. 2011 1:00
pěkný kluci

jen co je pravda.... Mě teda taky chutná, ale ještě sem dal večer skoro 50 km, tak se to nějak srovná...

0 0
možnosti

j.kotlin

7. 6. 2011 8:34
Re: pěkný kluci

R^ přesně, děkuji, tak jsem to v článku myslel. Taky si rád dopřávám, ale pak k tomu přidám i pohyb.

0 0
možnosti

kordik

7. 6. 2011 0:26
Cist

Sve deti ucim cist slozeni kazdeho vyrobku. Sami jsou kolikrat zdesene co jsou za roztodivne veci treba v prostem parku, sunce, mletem masu, salamu.... atd.

HNUS! FUJ! Asi si casem poridim kravku, kozy, slepice a policko s obilim.... ;-)

0 0
možnosti