Mafie zubatého listu

5. 11. 2013 13:11:40
Po vcelku úspěšném roce, kdy nás policie mnoho..., dostkr..., no spíše párkrát přesvědčila, že je hodna i našeho obdivu a v pár případech i potlesku, tak tentokráte opět trochu šlápnutí vedle. A protože nejpalčivějším problémem ČR je beze sporu marihuana, bylo jejich pondělí 4.11.2013 právě ve znamení zubatého listu.

www.mydispencary.ca

Ano, však všechny ty zástupy fetující mládeže, která zfetovaná v doprovodu s huronským smíchem prochází ulicí, nepere se, mnohdy filozofuje, rozšiřuje si obzory, kreativitu a mající úsměv na tváři musí své místo přenechat partám vypitých ochlastů, jejichž inteligenční kvocient pomalu míří na stupnici do hlubin Mariánského příkopu. Ve smradlavých hospodách je místo na pár dalších pivních pupků. Nedá se nic dělat. Feťáky tu prostě nestrpíme a tečka. A kdo hulí trávu je prostě feťák – i ten Obama, John Lennon, Ringo Starr, Victor Hugo, Jay Leno, Al Gore, Georgie Clooney, Michal Dvořák (Lucie), Marek Vašut, Dan Bárta...

Škodlivost – už i prvňáčci vědí, že nejúčinnějším (tedy spíše nejrychlejším) způsobem intoxikace organismu marihuanou je kouření. Prostě smotnout brčko, uválet raketu, nebo jenom žiletku. A tady jsme na začátku a na konci veškeré doložitelné škodlivosti. Bohužel žádná relevantní studie o poškozování zdraví neexistuje. Tedy žádná, která by stavěla marihuanu do horšího světla, než lze zařadit alkohol. Tráva je však navzdory všem konzervativním puritánům jedna z nejstarších průmyslově a lékařsky využívaných rostlin. Slyším to skřípění zubů. Léčba Parkinsona, pomoc při léčbě rakoviny, tišení bolestí, kožní exémy, kosmetické přípravky, masti... to je jen trocha z toho, co konopí dovede. Nevím o nikom, kdo by na léčbu Parkinsona vypil láhev vodky každý den a za půl roku mohl říci – můj stav se zlepšuje, cítím se lépe, ruce se mi neklepou a jsem opět schopen žít plnohodnotný život. Je tomu již hezká porce let, kdy má milovaná maminka (lékařka) onemocněla těžkou formou Kahlerovi choroby (mnohočetný myelom). Resumé lékařů bylo deset procent šance na přežití a max pár let života. Když nemoc postoupila do fáze, kdy byla provázena i velkou bolestí, vysadili jsme na zahradě chaty pět rostlin. Mamina jako správný mičurin se starala o rostliny jako o zbytek své zahrádky, takže v září byla jejich výška někde u dvou a půl metrů a její pronikavá vůně se linula do okolí. Tvrdili jsme, že jsou to rajčata a bůh ví jaké hlouposti, až jí došla trpělivost a sousedům zcela otevřeně řekla: „Jsem nemocná a tohle je jediná věc, která mi pomáhá od bolesti. Jestli bych za tohle měla jít do vězení, tak ať mě raději rovnou zastřelí, to by bylo na hlavu.“ Vyléčila se, sice ne úplně, ale je tady s námi. A i když vím, že jí konopí nezachránilo život, tak jí minimálně velmi pomohlo i psychicky nemoc zvládnout.

Pěstování - Growshopy nám poskytují schůdnou cestu od semínka po joint? To je ale nesmysl páni soudci, ani nevíte jak velký omyl jste vypustili z úst. Vaše představa vám nepasuje do faktu, že canabis je prostředek (zásadně se vyhýbám slovu droga, jelikož v opačném případě trvám na tom, aby do budoucna byl taktéž alkohol skloňován pouze v kombinaci se slovem droga) přírodní, tedy nestačí vše smíchat jako chemik dohromady, ve zkumavce, v laboratoři. Pletete si pojmy s dojmy. Nehledě na fakt, že domácí pěstírny jsou na ústupu. Pamatuji doby, kdy jsme večer koukali na okna v panelácích a byli jsme schopni skoro s jistotou říci, kdo pěstuje. I když nejsem odborník, tak mám pro policii velmi špatnou zprávu – zavřením growshopů neuděláte s domácím pěstováním absolutně nic. Jen zapříčiníte, že si pěstitelé začnou shánět techniku jiným (původním) způsobem. Tedy buď budou dovážet z ciziny (tím stát přijde o daň), nebo jako dříve – výbojka se ukradne z pouliční lampy, předřadník vyrobí zkušený elektrikář za dvě hodiny, hnojivo namícháte doma (návodů na internetu je hromada), substrát koupíte v Hornbachu a semena? Ty vám pošlou poštou z Holandska za pár euro.

Velkopěstírny – mám takové tušení, že v žebříčku odběratelů proudu jsou vietnamští pěstitelé v první desítce spolu s ČD, Dopravním podnikem a dalšími. Obrovské velkopěstírny, hydroponické pěstování, systémy uskladnění, čištění dovedené k dokonalosti. I přes pár odhalených ročně se domnívám, že se jedná stále jen o špičku ledovce a funkčních pěstíren jsou u nás desítky. Neříkejte mi, že jim všechny ty večerky a „Happy nails“ nehtová studia vydělají na živení jejich početných rodin. Nechci generalizovat, ale stoprocentně přes večerky „perou“, neříkejte že ne.

Ve své podstatě jste tedy vyhodili naše peníze do kanálu za zbytečnou akci, která je ve finále jen buzerací slušně se živících lidí, kteří nesou riziko podnikání. Zameřili jste se na ten úplný konec řetězu a trestáte tam, kde nemáte. Je to k ničemu. Vezměte pár našich zkušených pěstitelů, dejte jim prostory, regulujte a začněme vyvážet lékařské konopí do světa. Věřím, že kvalitu budeme mít prvotřídní.

Autor: Jan Kotlín | úterý 5.11.2013 13:11 | karma článku: 17.96 | přečteno: 784x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 36 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 10.35 | Přečteno: 132 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 9.83 | Přečteno: 275 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 31 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 9.10 | Přečteno: 146 | Diskuse
Počet článků 74 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2742

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...