Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AZ

Ropa nikdy nedojde. Jinak souhlas :-)R^

3 2
možnosti
DM

No viděla jsem je...podotýkám, že  bydlím v domku, zvládám zabít a zpracovat slepici na polívku, takže zas tak útlocitná asi nejsem, ale když projíždíte s vozíkem Makrem,koukáte na metráky zabalených a naporcovaných potravin a najednou zatavená selátka... růžová miminka, s řasami na očích - opravdu je to nepříjemný pohled. Jak píše autor - zabíjačka jako oslava života prasete - budiž. Ale tahle selátka byla čerstvě narozená a chtě-nechtě ve mně evokovala svým růžovým vzhledem a bílými řasami malého kojence.  A oni to vlastně kojenci jsou,ležící jako by spali, s nožkami přikrčenými k tělu. Tohle je myslím důvod, proč působí tak, jak působí... :(  Z pohledu člověka-lovce - zbytečná smrt, mláďata se nezabíjejí,moc masa na nich není. Ano, budiž,dospělé zvíře je užitečné tím, že čím je větší, tím více lidí nakrmí, ale co ten drobek, co má odhadem tak kilo váhy?

11 7
možnosti
EK

Mýlite se, lovci a predátoři likvidují právě narozená či velmi mladá mláďata. Strhnout slůně, které má do 100 kil je lehčí než se pokusit skolit  třítunová zvířata.

Ty selata jsem neviděla, a  jelikož vím, že narozené selátko má okolo 1 kilogramu!! musí Makro vystavovat selata stará několik týdnů....

10 5
možnosti
RD

Možná by stálo za to, zakázat všechny profese mající co dočinění se zabíjením jakýchkoliv tvorů. Ono se to v marketu vyskytne samo ;)

1 1
možnosti
EK

A pak se budou zákazníci mordovat mezi sebou...Hlad dělá z lidí zvířata.

5 0
možnosti
PO

No to muselo být strašlivý. Nedávno jsem byl v nějakým krámě ve Švédsku a tam měli v regále ovčí hlavy.

Kuk! ;-D

7 0
možnosti
JL

Což v muslimské zemi není až tak něco neobvyklého, řekl bych, skopové je pro muslimy skoro národní pokrm....

4 0
možnosti
AV

A ona ropa někdy dojde? 8-o8-o8-o

2 2
možnosti
MP

Možná až se lidstvo přemnoží, jak před tím varoval Malthus. ;-)

0 1
možnosti
MK

Mňa už dlho baví pokrytecká povrchnosť našej spoločnosti.V masne si kupujú také cervené kusy niečoho. Aj slávni ochránci zvierat. A veľa z nich ani nenapadne že niekde to zviera žilo a niekym muselo byť zabité. A zalamujú rukami nad zvrátenosťou zabíjačiek. (apropos s tým zákazom verejných zabíjačiek ma fakt vytočili).A preto hovorím, nech sa ujmú časti zodpovednosti a zabijú si to mäso sami. Alebo sa toho aspoň zúčastnia. A keď na to nemajú žalúdok a nepostavia sa za svoju potrebu, tak by to mäso nemali jesť.Štve ma to tak isto, ako že museli zmiznúť z PH billboardy s fotkou psieho "pozdravu" z Prahy (čo na to že na to každý narazí naživo v ulici), a ten "pozdrav" sa nazýva všelijako inak len aby to nesmrdelo, ľudia neumierajú ale odchádzajú a pre zmenu psi nezdochnú ale umrú.....Toš diwný to svet masového voliča.

21 0
možnosti
MK

Inak som musel pôvodné slovo H**** tiež zameniť za "pozdrav", pretože to neprešlo cez tunajší filter. :-D

Asi tie slová definitívne zmiznú z našeho slovníka. Začne sa písať Exkrement. Lenže aj to časom nepôjde napísať, pretože každý bude vedieť čo sa tým myslelo. Tak sa slovo exkrement nahradí slovom stolica. Ale aj to nakoniec bude ľudí poburovať (rovnako ako tie selátka atď) a navyše sa to bude mýliť s predmetom na sedenie, tak sa to nahradí "vulgárne slovo 00385621 kategórie 3".

Lenže aj tak si v číselníku vulgárnych slov, zväzok 13 nájdete čo to je tak sa to nakoniec nahradí xxxxx.

Tak isto zmizne slovo smrť, choroba, smútok, nešťastie, väznica, havária.....(stav neživota, zdravotná indispozícia, depresívna expresia, nízkopotenciálové šťastie, ústav lásky a integrácie...).

Najzaujímavejšie je posledné slovo havária. To už ČEZ naozaj vo svojej terminológii  pre jaderné elektrárne už úplne zrušil. Výraz "havarijný predpis" znie nebezpečne, kdežto "manuál riešenia neštandardných stavov" je cool happy optimistický. A hlavne nikoho zbytočne nevydesí. Ešte nevybuchla...ešte len horí.

20 0
možnosti
JB

Tohle je fakt na palici. A navíc se jednalo o Makro, tedy obchod, kde děti nemají co dělat. Tam nakupují maso hlavně malí řezníci, nebo hospody, právě proto, že je v celku a kuchař si to sám připraví podle sebe a navíc ještě ušetří.

Jinak takováto prasátka prodávají v našem řeznictví, a taky je kupujeme a bouráme sami pro sebe.

34 1
možnosti
MK

Deti: tak tak. Naposledy naás vyhodili s 7mes dietatom a ja som ako blb s nim musel cakat na parkovisku. Takze deti to iste nesokuje.

Okrem toho ze by mali vediet odkial maso pochadza.

10 0
možnosti
Foto

J56a67n 33H66o90r74á75č69e74k

18. 10. 2013 11:32

Nedavno jsem byl v portugalsku a tam se tyto selatka bezne jedi a nikdo absolutne nikdo se nad tim nepozastavuje :) Mj. pokrmy z nich jsou naprosto skvele :D

15 0
možnosti
MH

Uvědomujete si, že ta selátka jsou vlastně prasečí děti? Není vám hanba? Co kdyby přišlo nějaké prase a zabilo a snědlo vaše děti? Zamyslete se nad sebou!

5 18
možnosti

J33a89n 90Š80e24s63t77á55k

17. 10. 2013 21:00

hlavně že jste nás nepřipravil o plynatost modelek, bez toho by Váš článek opravdu nijak nevyzněl

3 20
možnosti
MP

Vis co, Saso ... ? :-)

4 0
možnosti
JK

Já bych to nebral tak vážně. Pár pitomců se slabými nervy se rozčílilo a už o tom všichni píšou. Znal jsem militantní veganku, která se rozčilovala, že se vůbec maso a živočišné produkty prodávají. Podle ní by měl být prodej masa, mléka, vajec, másla, sýra a dalších produktů zakázán na úrovni EU. Blbci, kterým vadí sele vcelku, jsou proti tomu slabý čajíček.

41 2
možnosti

J33a77n 41Š85e75s20t96á24k

17. 10. 2013 21:51

nejvíc se musím smát, když vegetariánovi řekni, že do rohlíků se dává kvůli lepší konzistenci sádlo, to jsou pak protočený panenky - jinak sám jsem ovšem vegetarián amatér, tak 3 až 4 dny v týdnu;-D

5 2
možnosti