Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lesni.zena

29. 5. 2012 22:12
karma

moc jsem toho sice za komunistů nezažila, ale současný stav mi vůbec nevyhovuje, nechci jíst nic z těch hnusů, ale tady se toho moc sehnat kvalitního nedá :(. Vzpomínám na časy v Anglii, to byla dobrota.Tady jsem pak měla problém si zvyknout na ty naše hnusy :(. Mějte se pěkně, poslala jsem Vám mail, snad mi odpovíte. V

0 0
možnosti

Petr-007

29. 5. 2012 14:26
Máte co chcete.

Pokud se vám nelíbí kvalita potravin v obchodech, kupujte jinde. Začněte si doma vařit. Ony špekáčky ani salám vysočina nerostou v Africe na stromech. Vyrobit si to doma není až tak velký problém. Zasaďte na zahradu užitkové rostliny místo okrasných. Postavte si chlívek pro prase, kupte krávu, slepice. Neposílejte manželku do práce ať má dost času na domácnost. Ve skutečnosti potřebujete nakoupit minimum věcí. Znám lidi kteří v potravinách kupují tak leda sůl, všechno mají svoje.

0 0
možnosti

Bruk600

29. 5. 2012 15:04
Re: Máte co chcete.

... pane vy jste Marťan. Zamyslete se prosím, zda se bez nějakého toho nákupu skutečně obejdete. Postavte chlívek, zasaďte rostliny, staňte se zahradníkem, řezníkem, kuchařem, mlynářem, lisujte si vlastní olej, vlastní sýry a jogurty??? To je blbost co jste napsal?

Autor má hlubokou pravdu. Platíme si už léta instituce co mají dohlížet na určitou kvalitu potravin a zatím tam jen brali peníze ze státního a nic nedělali a najednou se divíme co je tu na trhu za svinstvo. Ke všemu ještě i ty dotované hnusy z EU. Na takové dotace naši zemědělci nemohou dosáhnout. Ono ani to deklarované složení nemusí být zdaleka pravdivé a sám spotřebitel ho jednoduše nepozná.

0 0
možnosti

Osszever

29. 5. 2012 14:14
Jako kdybych to psala já!

Kéž by takto uvažovali všichni .. já už to bohužel řeším tak, že si uzeniny téměř nekupuji. Maximálně občas šunku od kosti, kde je jasně vidět, že jde o maso a ne rozemleté kopyta se sojou. Věřím tomu, že je nás takových víc a kvalitní věci si svoje zákazníky najdou.

0 0
možnosti

j.kotlin

29. 5. 2012 15:05
Re: Jako kdybych to psala já!

děkuji Vám ! Řeším to stejně - kupuji jen šunku, když to jde tak od kosti, když ne, tak alespoň s 85% masa. Holt člověk malinko rezignuje. R^

0 0
možnosti

jurneff

29. 5. 2012 11:35
Argument, že lidi na kvalitní potravinu nemají,

a proto vědomě kupují levné a tedy šizené zboží, je zcestný. Ti stejní lidé chodí obden do hospody na točené a kouří předražená cigára.

Je to každého věc. Kdo chce alespoň trochu zachovat zdraví, ten levnou Vysočinu kupovat nebude.

Já to mám vyřešeno.:-)

2 0
možnosti

pedr64

29. 5. 2012 12:06
Re: Argument, že lidi na kvalitní potravinu nemají,

ale prdlačky švagrová

0 0
možnosti

johnpeters

29. 5. 2012 10:56
Dobrý je

to nahražování ledem...:-)A také se zavářely sněhové koule,aby se pak bylo v létě čím koulovat.Milý synu,zjisti si,proč se při kutrování prátu do toho ten led přidává,a potom mudruj.Takovéto pel mel hloupostí jak v článku,tak i od některých diskutujících, se hned tak nesejde!A pamatujte-90 procent volovin a byrokracie má původ v Česku,nikoliv v Bruselu.Učte se přátelé,nejhorší je srážka s blb cem!!!

3 0
možnosti

tomtop

29. 5. 2012 11:57
Re: Dobrý je

proč se tam dával led ? Vy to určo víte ...

Mimochodem kvalita komunistických potravin nebyla žádný zázrak , nekontrolované chemické přísady, hnojiva atd. hlavně splnit ....

0 0
možnosti

vilemina

29. 5. 2012 10:48
Zkuste vařit

Vyhýbat se co nejvíce průmyslově upraveným potravinám a více spoléhat na základní suroviny - to se mi zdá jako rozumná cesta. Více vařme (viz článek pod a můj blog).

Souhlas, že dříve to lepší nebylo, nebylo skoro nic. A šidilo se fest, tyhle praktiky se přenášejí i do dneška.

Apelovat jen na to, aby si lidi kupovali kvalitu, že je to jejich vina - to je nefér, při běžných příjmech a sociální skladbě...

Ale potraviny z levných surovin by měly být tak označené, nejhorší je na tom to klamání spotřebitele, to si dát líbit nesmíme.

Jo - když si radši koupím levný točeňáka vím, co v něm skutečně je, je to moje volba. Dohled by měl být právě nad tím, zda se nedeklaruje něco jiného...a třeba šlehačku s 16% tuku místo 31%  fakt neušleháte:)

2 0
možnosti

djcharlie

29. 5. 2012 9:34
Jediná možnost, jak se z toho vyhrabat ...

... je přestat kupovat ty levný věci v marketech. Až jednou přijde doba, kdy lidi pochopí, že když kilo masa stojí 150,-Kč, tak kilo salámu nemůže stát 60,- a být z masa ...

Nenakupujte v marketech, ale u malých prověřených obchodníků, malých řezníků apod. Jistě, zaplatíte o pár korun víc, ale dostanete kvalitnější produkt, který nebude ohrožovat Vaše zdraví!

Výmluvy - já na to nemám - jsou k ničemu. Jestli mám dát 15,-Kč za šunku, kde je 50% masa, nebo 25,-Kč za tu, kde je 96% masa, tak si hravě spočítám, co je nakonec "levnější". A kvalitního je většinou potřeba míň ...

1 0
možnosti

rito

29. 5. 2012 10:14
Re: Jediná možnost, jak se z toho vyhrabat ...

Spočítá se hravě, ale jak se pozná? ;-D

0 0
možnosti

Jarcho

29. 5. 2012 9:33
S tím vepřovým je to samozřejmě lež.

Čína není dovozce vepřového, ale jeho největší světový vývozce.

To proto, že Chanově vždy baštili především vepře a byli to patrně právě oni, kdo prase divoké (Sus scrofa) domestikoval ve vepře domácího.

Rozmnožování vepřů je v Číně podporováno, zatímco rozmnožování lidí hanebně tlumeno - proto dnes žije v Číně jen jedna šestina světové populace rodu homo, ale plná polovina světové populace rodu sus.

3 0
možnosti

Petr-007

29. 5. 2012 14:29
Což samozřejmě nevylučuje, že spotřeba vepřového v Číně

může ovlivnit ceny na světových trzích.

0 0
možnosti

pedr64

29. 5. 2012 9:15
při vyjednávání přístupových podmínek měla každá země

vlastní strategii a priority a pro ČR zemědělství tím strategickým odvětvím opravdu nebylo, narozdíl od typicky agrárního Polska

0 0
možnosti

Jarcho

29. 5. 2012 9:30
No protože to vyjednával jakýsi Telička,

který v Čechách prakticky nikdy nežil (diplomat a syn diplomatů prožil CELÝ svůj život na různých vyslanectvích) a potřeby Čechů a českého státu nezná.

A socdemáci, kteří tehdy byli u moci, jenom čuměli a krafali blbostě o tom, že tam rychle rychle rychle musíme vstoupit.

0 0
možnosti