Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

z-VV-na-bliti

5. 12. 2011 18:27
Hmmm...

...mate to posunuty, rekl bych. "Discriminare" znamena "rozlisovat", coz ta pradelnice nepochybne udelala. Rozlisovat, vybirat si, treba mezi uchazeci o misto, je ale zdravy a normalni.

-

Nakonec, kolikrat uz jsem byl odmitnutej, proto, ze "bych nezapadal do tymu" - proste jsem se potencialnimu zamestnavateli behem hodinovyho jednani povahove nepozdaval. Je to jeho volba - a to spouste lidi unika.

0 0
možnosti

Daniel P.

5. 12. 2011 18:47
Re: Hmmm...

Jasně. Autor zjevně nerozepisoval, podobně jako kolega Hassan, "rasistická diskriminace", ale zkracoval to na "diskriminace".

0 0
možnosti

pan_filuta

5. 12. 2011 17:33
Nesouhlasím

Myslím, že ve zmíněném případě (odmítnutí cikána proto, že je cikán) o diskriminaci šlo. Přesto tvrdím, a tady se shodneme, že tak je to naprosto v pořádku. Nese-li majitel za svou firmu zodpovědnost, má mít plné právo si vybrat zaměstnance jakého chce, podle kritérií jaká sám uzná za vhodné. Žádný Hassan, Hrebenar ani nikdo jiný mu do tohoto rozhodování nemá co kecat.

"Antidiskriminační zákon" nic neřeší. Jediným důsledkem tohoto zákona je, že si lidé v podobných situacích lžou z obavy před trestem, který by je čekal, kdyby řekli pravdu. Říkat dnes pravdu se vůbec nějak nenosí...

Ono těch diskriminačních rozhodnutí je v našem každodenním životě bezpočet. Jako obvykle to výstižně shrnul D-Fens v článku "Diskriminujete dost?" http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2011120302

0 0
možnosti

asi tak

5. 12. 2011 16:30
platí atidiskriminační zákon

zaměstnavatel si musí vymyslet výmluvu.

je to suce blbost, ale blbec těžko vymyslí něco jiného a my máme 200 poslanců

0 0
možnosti

Gaspard

5. 12. 2011 15:36
Fiktivní část rozhovoru Macha a Hassana

M: Jste heterosexuál?

H: Ano

M: Tak si představte, že k vám příjde neznámý muž a prohlásí, že se mu líbíte a chce s vámi žít v registrovaném patrtnerství. Vezmete si ho?

H: Asi ne.

M: No vidíte a on to byl figurant antidiskriminačního úřadu, kterého jste diskriminoval na základě sexuální orientace a tudíž vám hrozí pokuta ve výši 1 milionu korun nebo vězení až na 5 let.

16 0
možnosti

janacz

5. 12. 2011 17:07
Re: Fiktivní část rozhovoru Macha a Hassana

R^

1 0
možnosti

AsistentprofParkinsona

5. 12. 2011 15:35
Zaměstanavatel má právo si vybírat pracovníky bez omezení

Pracovníci se přijímají na základě osobních zkušeností nebo propagandy. Bohužel s určitým typem pracovníků jsou neblahé zkušenosti a to jak s pracovní morálkou, výkonností, tak i se začleňováním do pracovního kolektivu. Na druhé straně je tady určitá propaganda, která vymezuje pracovníky pozitivně. Nejlepší a nejvýkonnější pracovník je okolo 35 let. Je to pravda v tu dobu má pracovník praxi i vzdělání a je fyzicky i psychicky je navrcholu. Po škole nikoho nebrat, má pouze sebevědomí a nic neumí, opět pravdivé tvrzení. Po padesátce se už nové věci nenaučí, je prolezlej chorobami a výkonnost už není co bývávala. To tvrzení je pravdivé jen částečně, protože tento pracovník má velké zkušenosti a to co mladej dělá den, jemu na tom stačí hodina. No a tzv. sociálně vyloučení se zaměstnat musej, protože .... (těžko říci proč). Tedy diskriminovaný mohou být pouze staší lidé.   Této dikriminaci lze zabránit pouze doložením toho, že i starý člověk prostě umí, tedy ve vzdělávání.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS