Šokující vepřové
Pro ty kdo netuší o čem mluvím, připojím část článku –
Síť velkoobchodů s masem a dalšími potravinami Makro Cash & Carry vyvolala v Polsku poprask tím, že dala do prodeje půlená a celá selátka zatavená do fólie. U množství klientů vyvolává pohled na tří- až desetikilogramová živě působící zvířata hrůzu a šokováni odvracejí od pultů se selátky hlavu, napsal polský deník Fakt.
„Byla jsem Vaší dlouholetou klientkou, ale do sítě Makro už nevstoupím, i kdybych měla zemřít hlady a moji blízcí též,” vzkázala obchodnímu řetězci přes portál Gazete.pl čtenářka Ewa. A nebyla sama.
„Co se asi tak děje v hlavách dětí, které vidí taková prasátka v obchodech? Jsem pobouřená a znechucená,” napsala Joanna. Jakási Urszula pak jen dodala, že nevěří, že by něco podobného mohl sníst Evropan ve 21. století. To jsou věci. (zdroj: Novinky.cz)
Co takové chlazené kuře vcelku, čerstvé ryby, mořské plody, čerstvé ovoce, zelenina. To už nikoho nepobuřuje? V některých supermarketech by rybí koutek pobuřovat měl nejen zákazníky, ale i ČOI, když připomíná (bohužel i vůní) odhalený masový hrob. Také bych se vůbec neobával toho, že dítě bude mít z pohledu na selátko šok. Naopak bych se obával šoku nás všech, když si naše nejmladší generace bude myslet, že krkovice roste na stromě a klobásy se pěstují jako mrkev na záhonech v Maďarsku. (a že modelky neprdí, ropa nikdy nedojde, jsme sami ve vesmíru, že se o nás stát vždy postará - jako by už toho tak neměly málo)
I když bych mohl být brán jako městský floutek, tak při každé příležitosti utíkám z města blíže k přírodě. Tam, kde je stále běžné mít slepice, prasata, kozu, kde je zabijačka oslavou života prasátka a vzdání díků tomu, že nás nakrmí a bez obav, že v očích některých budu skoro vrahem. Jak by asi paní koukala, když by mě viděla, jak na zabíjačce při vaření „prdelačky“ ochutnávám ještě teplou krev. Už vidím jak se naklání v uctivé vzdálenosti přes plot se slovy: „Táto jestli to strčíš do huby tak už ti v životě nedám pusu.“
Všem, které hnusí pohled na potraviny v jiném stavu, než rozšmelcované na hadry ze separátoru, křehčené a bůh ví jak ještě vyšperkované, lisované do unifikovaných euro bloků standardizovaného rozměru jejich volbu neupírám a rád jim všechny tyto polo-potraviny přenechám. Na výběr mají širokou škálu.
Úzkoprse se ale nebraňme tomu, že člověk je ve své podstatě stejně „prostý“ lovec, jako zbytek přírody. Pořád se stylizujeme do role lepšího druhu, čistšího, inteligentnějšího, který s tím vším vražděním kvůli krmi nechce mít nic společného. A přitom je to stejný oxymóron jako doporučovat na léčbu nespavosti se co nejlépe vyspat (W.C. Fields).
Dobrou chuť k obědu přátelé.
Jan Kotlín
Chováme v bytovém domě zvíře
Soužití s domácími mazlíčky se stalo běžnou realitou bytových domů snad všech měst naší republiky. Ať už pes, kočka, křeček, nebo různí plazi zpříjemňují život svým majitelům a mnohdy znepříjemňují život sousedům.
Jan Kotlín
Svátek leteckých nadšenců CIAF 2014
"Já vedi, já vidi, já nudi." Přišel jsem, viděl jsem, znudil jsem se. Tak by asi podle nálady okolo stojících ohodnotil Hawkeye Pierce letošní ročník jedné z nejprestižnějších leteckých akcí, která se v naší krajině dá navštívit.
Jan Kotlín
Houpání přece nezabíjí
Houpat se je přirozené a běžné. Už od kočárku, kolíbky nás ten stereotypní pohyb uklidňuje. Možná to máme v genech od dob houpání na stromech, odkud jsme se postupně přesunuli na pevnou zem a k pohybu kupředu dál sloužily jen nohy. V dětství a pubertě jsme se houpali snad všichni, ve stáří se mnoho z nás rádo posadí do houpacího křesla na verandě nějaké pěkné chaty u lesa. Rozhoupané dětství přežila většina z nás ve zdraví. Proč je tomu najednou jinak?
Jan Kotlín
Lupeny na MS v hokeji 2015
Organizační výbor mistrovství světa 2015 zveřejnil ceny vstupenek, jejichž prodej odstartuje v průběhu listopadu. Detailní podrobnosti prodeje budou upřesněny, ceny jsou však už dány. Na zápasy základních skupin stojí lístky od 190 do 1690 korun, záleží na atraktivitě duelu. Kdo chce vidět český tým, zaplatí minimálně 1290 korun. (zdroj www.hokej.cz)
Jan Kotlín
Dovolená po Česku - 4.díl
Jmenuji se Karel. Karel Bartáček. Je mi třicet-sedm let a letos jsme s manželkou Marií vyrazili po dvaceti letech na dovolenou. Do Egypta. A toto je náš deník.
Jan Kotlín
Novinářská žumpa
Když Miloš Zeman prohlásil, že (cituji): „Novináři jsou pitomci, hnůj a fekálie.“ a „Za celý svůj život jsem se nesetkal s blbějším a závistivějším stvořením, než je český novinář...“, musel jsem se smát. Jak já byl tenkrát zaslepený, teprve s odstupem času mi jeho slova znovu zní v uších. Tentokrát už beze smíchu. A i když nejsem jeho příznivcem, tak se mu pravda upřít nedá.
Jan Kotlín
Dovolená po Česku - 3.díl
Jmenuji se Karel. Karel Bartáček. Je mi třicet-sedm let a letos jsme s manželkou Marií vyrazili po dvaceti letech na dovolenou. Do Egypta. A toto je náš deník.
Jan Kotlín
Dovolená po Česku - 2.díl
Jmenuji se Karel. Karel Bartáček. Je mi třicet-sedm let a letos jsme s manželkou Marií vyrazili po dvaceti letech na dovolenou. Do Egypta. A toto je náš deník.
Jan Kotlín
Dovolená po Česku - 1.díl
Jmenuji se Karel. Karel Bartáček. Je mi třicet-sedm let a letos jsme s manželkou Marií vyrazili po dvaceti letech na dovolenou. Do Egypta. A toto je náš deník.
Jan Kotlín
Mafie zubatého listu
Po vcelku úspěšném roce, kdy nás policie mnoho..., dostkr..., no spíše párkrát přesvědčila, že je hodna i našeho obdivu a v pár případech i potlesku, tak tentokráte opět trochu šlápnutí vedle. A protože nejpalčivějším problémem ČR je beze sporu marihuana, bylo jejich pondělí 4.11.2013 právě ve znamení zubatého listu.
Jan Kotlín
Apel na iDnes
Dnešní příspěvek bude velmi krátký, rád bych takto veřejně vznesl dotaz na redakci iDnes. Zvykli jsme si a je pochopitelné, že bez reklamy dnes žádný internetový portál, který chce být úspěšný, prostě nemůže přežít. Kde je ale pověstná hranice "zajištění cashflow" a "úcty, respektu" vůči druhým?
Jan Kotlín
Vinkulace na půl dne
Sjednání hypotečního úvěru je běh na dlouhou trať a vyžaduje si pevné nervy. Kdo zažil, potvrdí. Podruhé v životě by to mělo jít jako po másle. Jaké bylo ale moje překvapení, když jsem nakonec málem doběhl na minoritě - vinkulaci pojistného.
Jan Kotlín
Oko za oko a život za život?
Smrt jakéhokoliv člověka je vždy situací, která zasáhne velké množství lidí. Jeho rodinu, přátele, kolegy ze zaměstnání, spolužáky. Někdy je smrt politickým gestem, které vyjadřuje postoj mnoha. Jindy něčí smrt otevře lidem oči, přinese mnoho otázek a nadzvedne ze židle i takové, které jen tak něco nerozhází. Tak jako vražda patnáctileté Petry z Jihlavy.
Jan Kotlín
Přichází to samo
Nemám ještě ani stromek. Vlastně nemám ani ozdoby, které bych na něj navěsil. Nemám cukroví. To co jsem dostal darem jsem předaroval hladovému pracovnímu kolektivu. Pořád se někam ženu, září, listopad, devatenáctého prosince. Během okamžiku. Mrknutím oka.
Jan Kotlín
Reklama za pětník
Kolik let tomu už je, kdy jsme se smáli německým turistům v Krkonoších, jak si nacpávali pupky borůvkovými knedlíky se svíčkovou omáčkou za vydatného zalévání pivem se Spritem. Módní trend se za dekádu dohrabal těch pár kilometrů i k nám a pro typicky pivařský národ vznikl nový, nejen letní, osvěžovák. I já jsem mu propadl.
Jan Kotlín
Klub odložených mužů
Možná proto, že je okurková sezóna, tak se vynořuje stále více článků a pořadů o tom, jak to v dnešní době mají ženské těžké při hledání chlapa, který jim při první příležitosti nestrčí ruku pod sukni, kterému jde o víc, než jen o chvilkové potěšení. Ale nás chlapů se nikdo neptal, jaké to máme z našeho pohledu.
Jan Kotlín
Dvakrát miř, jednou...
Kultura národa se pozná podle veřejných záchodů, jako se dobrá restaurace pozná podle toho, že nemá krysí bobky ve skladu. Stav veřejných záchodků se za pár let rapidně zlepšil. Jaký je stav jinde? Jen pro silné žaludky ;-) a ne, toto naštěstí není fotoblog.
Jan Kotlín
Pohádka o stromech a větru
Někdy máme problém dětem vysvětlit, kde se berou, nebo proč se maminka s tatínkem občas rádi zamknou v ložnici. Někdy nevíme, jak jim vysvětlit, že nemohou mít všechno, co kolem sebe vidí. Někdy se zeptají na něco, na co nejsme až tak docela připraveni jednoduše odpovědět...
Jan Kotlín
Gastronomická pornografie
Zvou si ho do Afgánistánu, aby tam vojákům trochou klasické staročeské kuchyně polechtal jejich žaludky. Některým z nás již delší dobu lechtá bránici a jiným gastro dobrodruhům určitě polechtal žlučník. Má svůj pořad, vydal knihu, pak další, bloguje, sportuje a je prý i dobrý milovník. Klement Gottwald české gastronomie Jiří Babica.
Jan Kotlín
Čína nám zdražuje Vysočinu
Za drahou Vysočinu mohou Číňané... No nepřekvapuje vás to? Po dobách, kdy za všechno mohli marťani, pak kapitalistický brouk mandelinka bramborová, Jennifer Lopez, počasí, tu máme naší spásu, Číňany. Na ně se dá hodit prakticky cokoliv, oni to snesou.
předchozí | 1 2 3 4 | další |
- Počet článků 74
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 2742x
Seznam rubrik
Oblíbené blogy
Co právě poslouchám
Oblíbené knihy
Oblíbené stránky
Střední školy
Nepřehlédněte
- Sníh zasypal Šumavu. Na Lipensku uvázla nákladní auta, silnice je nesjízdná
- Policie hledá čtrnáctiletou Ukrajinku z Tachovska, v úterý odešla z domova
- Neřešený problém. Přes milion Čechů je závislých na legálních lécích
- Dojednali jsme pakt bez povinných kvót, zdůraznil ministr vnitra Rakušan
- Atlanta už bez Krejčího podlehla v předkole Chicagu a sezona NBA pro ni skončila
- Parkoviště praskají ve švech, opět se mluví o parkovacích domech
- Soptící vulkán v Indonésii uzavřel letiště, lidé prchají na nafukovacích člunech
- Odmítáme přijetí eura, řekla Schillerová. ANO má 26 440 podpisů pod peticí